Ghiveci leneș fără carne

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare:
3 ore și 10 min.
• 2 linguri ulei de măsline
• 2 ardei grași • 2 cartofi dulci
• 1 dovleac mic de plăcintă • 3 căței de usturoi
• 1 ceapă roșie • 300 g roșii cherry • 200 g mozzarella
• 100 g mazăre mange-tout • suc de lămâie
• câteva fire de busuioc • sare, piper

Se curăță dovleacul și se taie pulpa bucăți. Se unge cu ulei o tigaie de fontă. Se așază înăuntru ardeiul gras curățat și tăiat bucăți, cartofii dulci decojiți și tăiați bucăți și dovleacul. Se adaugă usturoiul tocat, ceapa tăiată felii și roșiile tăiate jumătăți, urmate de sare, piper și busuioc tocat. Se acoperă cu un capac și se coace în cuptorul încins la 150 ºC cca 2 ore.
Se adaugă la legume bu­cățele de mozzarella și păstăi de mazăre mange-tout tocate; se acoperă din nou vasul și se mai călesc cca 30 min. până ce se topește brânza.
La final se adaugă suc de lămâie și frunze de busuioc, după gust. Preparatul se servește cu paste.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*