Ghiveci de linte

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
• 1 ceapă • 1 morcov • 5 căței de usturoi
• 3 ardei grași • ulei • 250 g linte fiartă
• 1 cârnăcior picant • 1 conservă mică bulion
• 1 linguriță boia dulce • sare, piper, chimen
• 2 cartofi decojiți
• maghiran • 2 ouă fierte tari
• 4 chifle mari integrale

Se taie mărunt ceapa, usturoiul și morcovul. Se curăță ardeii grași de cotoare și semințe și se taie mărunt pulpa. Se încinge uleiul și se prăjesc ceapa și usturoiul, apoi se adaugă lintea, legumele tăiate mărunt (în afară de cartofi), cârnăciorul tăiat cuburi, bulionul, mirodeniile și sarea. Se stinge cu o cantitate suficientă de apă sau supă și se fierbe la foc moale cca 15 min.
Se adaugă cuburile de cartofi și maghiranul și se fierb până ce se înmoaie. Se taie capacele de la chiflele integrale, se scobesc și se umplu cu amestecul de linte. Se ornează cu ouă fierte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*