Ghiveci călugăresc

Credit foto: HLPhoto/2012/shutterstock.com
Credit foto: HLPhoto/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 3 cepe
• 4 linguri ulei de măsline
• 1 conservă roșii decojite întregi în suc de roșii
• 4 cartofi • 2 ardei grași roșii
• 1 conopidă mică
• 2 dovlecei
• 2 morcovi
• 1 varză mică
• 1 rădăcină țelină
• sare, piper
•rozmarin

1 Se curăță și se spală cartofii, ardeii grași, dovleceii și rădăcina de țelină. Se taie toate cuburi mici. Se despart buchețelele de conopidă. Varza se spală și se toacă.
2 Morcovii se curăță, se spală și se taie rondele fine. Se lasă să se scurgă roșiile din conservă și se păstează sucul. Roșiile se taie bucăți.
2 Se curăță ceapa, se toacă și se călește în ulei încins, într-o cratiță încăpătoare. Se adaugă pe rând în cratiță legumele: mai întâi morcovii, țelina și cartofii, apoi ardeii grași, conopida și varza și în cele din urmă dovleceii. Se lasă să se înăbușe. Apoi se adaugă în cratiță roșiile, precum și sucul lor și se dă cratița la cuptor, acoperită. Se lasă să scadă bine.
4 După cca 30 min. se scoate cratița din cuptor și se servește ghiveciul cu rozmarin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*