Ghiveci bulgăresc

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 3 cepe • 50 ml ulei
• sare • 400 g ardei gras
• 120 g roșii • 120 g telemea
• 250 ml smântână
• 2 ouă • 30 g făină
• pătrunjel tocat

1 Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește în ulei; se stinge cu puțină apă, se sărează și se mai înăbușă puțin.
2 Se curăță ardeii grași, se taie mărunt, se așază într-o tigaie și se înăbușă. În final se adaugă roșiile tăiate cuburi și se mai călesc puțin.
3 Amestecul de legume se repartizează într-o tavă și se presară telemea rasă și jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat. Se bate smântâna cu ouăle și făină și se toarnă deasupra.
4 Se coace preparatul în formă timp de cca 30 min. în cuptorul încins în prealabil la 180 °C. Deasupra se presară restul de pătrunjel.

Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*