Gem de cireșe

Credit foto: CGissemann/2012/shutterstock.com
Credit foto: CGissemann/2012/shutterstock.com

Pt. 8 borcane a cca 250 ml:
Se spală 2 kg cireșe și se golesc de sâmburi. Se amestecă împreună cu sucul de la 1 lămâie și 2 kg zahăr gelifiant 1 : 1 într-o cratiță mare. Se dă în clocot și se lasă apoi să mai fiarbă 3-4 min. Se ia cratița de pe foc și se pasează compoziția. Se toarnă imediat în borcane filetate, clătite cu apă fierbinte și bine uscate. Borcanele se închid ermetic și se lasă să stea pe capac cca 10 min. Se întorc apoi și se lasă să se răcească complet.

Preparare: cca 25 min.
Per lingură (cca 25 g): cca 58 calorii
Rețetă clasică, aromă intensă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*