Gem de caise

Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com
Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com

Pt. 4 borcane a cca 250 ml:
Se stoarce sucul de la 1 kg portocale; se strecoară. Se măsoară 400 ml suc și la nevoie
se completează cu apă. Se spală 300 g caise, se taie jumătăți și se scoate sâmburii. Pulpa se taie felii, care se amestecă împreună cu sucul de portocale, 3 linguri suc de lămâie și 50 g fulgi de migdale;
se înglobează 400 g zahăr gelifiant 2 : 1. Compoziția se dă în clocot și se lasă să fiarbă 3-4 min. Se ia spuma care 
rezultă. Se înglobează 50 ml lichior de portocale. 
Se așază dulceața în borcane filetate pregătite și se închid 
ermetic; se așază pe capac și se lasă să stea astfel cca 10 min. Apoi se întorc și se lasă să se răcească complet.

Preparare: cca 30 min.
Per lingură (cca 25 g): cca 47 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*