Găluște tiroleze

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 45 min.
• 300 g pâine albă veche de-o zi • 2 ce­pe tocate mărut • 40 g unt • 80 g făină
• 150 g șuncă tiroleză (crud-uscată)
• 200 ml lapte • 4 ouă • 2 linguri ceapă verde tocată
• 1 ceapă roșie • 2 linguri oțet de vin • 4 linguri ulei de măsline
• 400 g salată verde • sare, piper

Se taie cuburi pâinea. Se călește ceapa în unt și se amestecă împreună cu pâinea. Se adaugă făina și cuburi de slăninuță. Se bat ouăle cu laptele și se adaugă ceapă verde, sare și piper.  Se toarnă peste pâine și se lasă să se pătrundă cca 15 min.
Se modelează 16 găluște din această compoziție și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb cca 15 min.
Se curăță ceapa roșie și se taie felii. Se amestecă oțetul cu ulei, cu telul, apoi se sărează și se piperează.
Se taie fâșii de salată și se amestecă împreună cu marinata și ceapa. Se servesc alături de găluște.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*