Găluște de orez cu prune

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 50 min.
• 250 g orez cu bob rotund (pentru risotto)
• 200 ml lapte de cocos • 100 ml cremă de cocos • 350 ml apă
• 1 praf sare • 50 g prune uscate (fără sâmburi)
• 50 g zahăr • 1 ou • cocos răzuit
• ulei pentru prăjit

Se pune orezul într-o oală mică și se adaugă laptele și crema de cocos, apă și sare; se dau în clocot, apoi se acoperă și se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 15-20 min. amestecând frecvent.
Se pudrează prunele cu zahăr și se zdrobesc cu fu­r­cu­lița. Se înglobează în orezul răcit un ou bătut. Se modelează găluște din acest amestec și se umplu cu prune; se tăvălesc prin cocos ras și se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*