Găluște de mălai

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente 
pt. 4 porții
• 50 g unt
• 1 linguriță de sare 
• 400 ml lapte
• 150 g mălai instant 
• 2 chifle vechi de o zi • 2 ouă
• 3 linguri de pătrunjel tocat

Se așază într-o cra­tiță untul tăiat cubu­lețe, cu un praf de sare. Se toarnă laptele și se încălzește a­mes­tecându-se până ce se topește untul. Se a­daugă mălaiul în ploa­ie, amestecându‑se con­tinuu până se obține o compoziție tare, care se lasă să se răcească.
Se taie cuburi pâinea și se prăjește la cuptor, fără adaos de grăsime. În compoziția de mălai se adaugă pe rând ouăle și se amestecă bi­ne, apoi se adaugă pâi­nea rece tăiată cu­buri și pătrunjelul tocat. Aluatul se lasă să se odih­nească.
Se modelează bilu­țe de aluat; se pun în apă clocotită cu sa­re. Se fierb 5-7 min., apoi se lasă să se scurgă și se servesc cu sosuri diferite, la friptură.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*