Găluște de hrișcă cu prune

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
• 120 g griș de hrișcă • 300 g brânză de vaci
• 1 praf de sare • 400 g prune congelate
• 125 g caș proaspăt • 20 g unt
• 40 g migdale decojite
• 1 praf scorțișoară măcinată
• 1 praf de pudră de stevia sau 2 linguri de sirop de arțar

Se amestecă grișul cu brânză de vaci și un praf de sare; se scot găluște din această compoziție.
Se așază găluștele în apă clocotită cu sare și se fierb la foc mijlociu, până ce încep să plutească la suprafață. Se mai fierb cca 1 min. și se scurg. Se lasă să se decongeleze prunele și se taie jumătăți. Se pun la fiert într-o oală. Se rade cașul. Se topește untul. Se toacă migdalele și se prăjesc fără adaos de grăsime. Se amestecă compotul de prune și se lasă să se evapore parțial apa. Se adaugă scorțișoară, pudră de stevia sau sirop de arțar.
Se repartizează găluștele pe farfurii și se toarnă deasupra compotul de prune. Se prepară caș ras. Se toarnă untul topit și se presară migdale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*