Găluște de cartofi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 55 min.
• 500 g cartofi decojiți • sare, piper
• 1 praf chimen • 125 g bacon feliat
• 1 ceapă roșie mare • 50 ml ulei de floarea-soarelui
• 3 fire pătrunjel
• 1 ou • 1 lingură unt

Se taie cartofii cuburi mari, se așază într-o oală, se acoperă cu apă, se presară sare și chimen; se fierb cca 17 min. Apoi se scurg și se lasă să se răcească.
Se taie baconul bucățele. Ceapa se toacă și se călește în ulei; se adaugă bacon și se mai prăjesc 4-5 min. Se toacă pătrunjelul.
Se pasează cartofii, se adaugă com­poziția de ceapă, pătrunjelul și puțină sare. Se amestecă, iar la final se adaugă un ou bătut și piper. Se înglobează. Cu mâinile umede, se modelează biluțe (Ø cca 3 cm). Se prăjesc de jur-împrejur într-un amestec încins de ulei și unt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*