Găluște cu spanac

credit foto: Jakob Hausmann
credit foto: Jakob Hausmann

Găluște de urdă asezonate cu spanac verde: iată un aperitiv rafinat de sezon propus de Jakob Hausmann

Jakob Hausmann este maestru bucătar și patronul restauran­tului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București.
www.micaelvetie.ro
[email protected]

Ingr. pt. 4 porții
• 600 g spanac
• 200 g ricotta sau urdă
•100 g parmezan ras
•1 gălbenuș
• 2 ouă
• 100 g unt
• 200 g făină
• 2 cepe mici
• 2 căței usturoi
• sare, piper
•nucșoară
Se curăţă şi se spală spanacul. Fără a fi scurs de apă, se pune într-o oală şi se încinge pe foc până se înăbuşe. Se lasă să se răcească, apoi se storc frunzele şi se toacă mărunt. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Se încăl­zeşte 1/2 din unt, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se pră­jesc până capătă aspect sticlos. Se adaugă spanacul şi se mai sotează puţin. Se lasă să se răcească. Într-un castron, se bate ricotta până capătă aspect de cremă, apoi se adaugă 1/2 din cantitatea de parmezan, spanacul, ouăle şi gălbenuşul şi se amestecă bine. Ames­tecând mereu, se adaugă treptat făina, până se obţine un aluat omogen care se condimentează cu sare, piper şi nuc­şoară. Într-o oală, se dă în clocot apă sărată. Cu ajutorul a două linguri, se scot găluşte din aluat şi se adaugă în apa care fierbe. Se lasă să fiarbă până se ridică la suprafaţă, apoi se scot şi se pun într-o formă termorezistentă. Se toarnă restul de unt, topit și se pre­sară restul de parmezan ras, apoi se introduce forma în cuptorul încins la 175 ºC; se rumenesc găluștele cca 10 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*