Găluște cu sos de hrean

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

5 porții / Preparare: 2 ore
Găluște: • 2 ouă • 40 g drojdie
• 250 ml lapte cald • 1 linguriță zahăr • 500 g făină • 250 g șuncă afumată • 2 linguri pesmet
Sos: • 100 g hrean proaspăt ras
• 40 g unt • 2 linguri făină • 200 ml lapte • 200 ml smântână
• oțet • zahăr • suc de lămâie

Se prepară găluștele: se amestecă laptele cu zahăr, o lingură de făină și drojdie; se lasă să dospească.
Într-un castron se amestecă restul de făină cu ouă, maia, sare, șuncă și pesmet. Se lasă să crească aluatul la căldură.
Se prepară între timp sosul: se călește făina în unt și se stinge cu lapte; se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min. Se toarnă apoi
smântână, zahăr, oțet, suc de lămâie și se sărează după gust. Se adaugă la final hreanul și se dă într-un clocot.
Se modelează găluște de aluat și se lasă să mai crească; apoi se pun la fiert cca 5 min. Se servesc cu sos de hrean.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*