Găluște cu rubarbă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
• 500 g tije de rubarbă (spălate, decojite, tocate)
• 490 g zahăr • 300 g făină • 2 lingurițe praf de copt
• 150 g  unt • 125 ml lapte
• 1 linguriță esen­ță de vanilie • zahăr pudră

Se așază într-o oală rubarba, 440 g zahăr și 500 ml apă; se lasă să dea în clocot. Apoi se reduce focul și se lasă să mai fiarbă 10-15 min., până ce se înmoaie rubarba.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se frământă un aluat din făină, restul de 50 g zahăr, praf de copt și unt; se înglobează treptat laptele și extractul de vanilie și se frământă în continuare. Se modelează 6 găluște din acest aluat.
Se repartizează rubarba (cu suc și apă) în 6 forme mici de sufleu (cca 380 ml fiecare).  Deasupra se așază cu grijă câte o gălușcă de aluat și se coace 20–25 min. Formele se scot din cuptor și se servesc pe farfurii.

Preparare: cca 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*