Găluște cu mere

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune un desert de sezon care va fi pe placul copiilor

Ingr. pt. 4 porții
• 500 g mere • 2 ouă • 1 lingură zahăr
• 1 lingură miere • sare • 1 linguriță scorți­șoară măcinată
• 2 linguri lapte • 50 g făină

Se curăţă merele şi se taie mărunt, se adaugă ouăle, laptele, o priză de sare, apoi făina şi se face un aluat.
În funcţie de sucul lăsat de mere, se mai adaugă făină, pentru ca aluatul să fie suficient de consistent.
Pe un fund de lemn sau cu lingura, se formează găluşte care se fierb în apă clocotită.
Se amestecă zahărul cu scorţişoara, după gust, se tăvălesc găluştele în acest amestec sau se presară pe găluşte. Se ornează cu miere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*