Găluște cu caise

Credit foto: Muellek Josef/2012/shutterstock.com
Credit foto: Muellek Josef/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 kg cartofi
• 75 g făină
• 75 g griș • 1 ou
• sare • nucșoară
• 12 caise mici
• 12 cuburi de zahăr
• 4 linguri unt
• 100 g pesmet
• zahăr pudră
• scorțișoară

1 Se spală cartofii și se fierb într-o cantitate mare de apă, fără sare. Se trec prin jet de apă rece, se decojesc și se pasează. Se frământă apoi cu făină, griș, ou, 1 praf sare și nucșoară. Cu mâinile tapetate cu făină, se modelează un rulou de aluat și se împarte în 12 porții.
2 Se spală caisele, se șterg, se taie în două, se golesc de sâmburi și în locul lor se așază câte un cub de zahăr. Fiecare caisă astfel umplută se înfășoară într-o porție de aluat.
3 Într-o oală mare, se dă în clocot o cantitate mare de apă cu sare. Se așază găluștele și
se reduce focul; se lasă să fiarbă găluștele la foc moale cca 10 min.
4 Se topește untul într-o tigaie; se adaugă pesmetul și se rumenește, amestecând.
Se scot găluștele din apă cu lingura de spumă și se tăvă­lesc prin pesmet; se servesc pe farfurii preîncăl­zite și se pudrează cu zahăr amestecat cu scorțișoară.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*