Gălbiori cu praz

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București propune ciuperci de pădure preparate cu praz. Curat de post!

Ingrediente pt. 4 porții
• 3 fire de praz • 500 g bureţi gălbiori  • 2 ardei iuți • 8 linguri de ulei • 60 g unt • 125 ml supă de legume
• 2 linguri de oţet balsamic • sare, piper, zahăr
1 Se curăţă ciupercile, apoi cele mari se taie în bucăţi mai mici. Se curăţă ardeii iuţi, se scot seminţele, se taie în julien subţire. Se spală bine prazul, se taie în rondele oblice, groase de cca 1 cm, care se opă­resc în apă sărată 2 min., se scot şi se scurg bine de apă.
2 Se încinge uleiul împreună cu 1/2 din cantitatea de unt, se adaugă ciupercile, se rumenesc la foc iute, se sting cu supă, se lasă să fiarbă la foc moderat, până sunt gata, iar sosul devine consistent. Se asezonează cu oţet balsamic, sare şi piper, după gust. Se adaugă ardeiul iute şi prazul, se mai lasă să fiarbă circa 1 minut. Se fini­sea­ză cu restul de unt şi se serveşte imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*