Gado gado

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 300 g fasole verde 
• 3 morcovi
• 200 g germeni de soia • 200 g varză 
chinezească
Sos: • 100 g arahide • 2 cepe 
• 1 cățel de usturoi
• 2 linguri ulei • 1 linguriță pastă Sambal Oelek
• 1 linguriță zahăr brun 
• 1 lingură suc de limette
• 200 ml lapte de cocos

1 Se taie fâșii fasolea verde. Se rad morcovii și se opăresc în apă cu sare, cu fasolea. Se trec prin jet de apă rece și se scurg. Se așază într-un castron și se amestecă împreună cu germenii de soia. Se toacă varza, se așază într-o strecurătoare și se opărește cu apă clocotită; se așază în castron.
2 Se pasează arahidele. Se încinge uleiul într-o tigaie și se călesc ceapa și usturoiul tocate cca 4 min. amestecând. Se înglobează arahidele pasate, zahărul, sucul de limette și laptele de cocos; se lasă să fiarbă cca 10 min. Acest sos se toarnă peste legume.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*