Fructe asortate sub capac

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 4 porții
Aluat:
• 150 g făină • 100 g unt • 50 g zahăr pudră • 1 ou • un praf sare • 1 gălbenuș
Umplutură:
• 500 g mere acrișoare • 1 lingură suc de lămâie • 3 linguri coacăze congelate • 2-3 linguri zahăr fin • 1 praf scorțișoară măcinată • unt pentru uns formele
• 2 linguri pesmet • zahăr pudră

Se cerne făina pe planșetă și se face la mijloc o gropiță; se așază înăuntru untul tăiat bucățele, zahăr, oul și sare; se frământă aluatul. Se modelează sub formă de bilă și se înfășoară în folie; se dă la frigider cca 1 oră.
Se curăță merele de coajă și cotoare, se taie felii și se amestecă împreună cu suc de lămâie și coacăzele congelate. Se așază într-o oală și se presară zahăr și scorțișoară; se lasă să fiarbă încet la foc moale 5-8 min. Se lasă să se răcorească.
Se ung cu unt forme mici de sufleu și se tapetează cu pesmet. Se împarte aluatul în 4 porții; se întinde din fiecare câte o foaie și se decupează un cerc de dimensiunea formei de sufleu (din restul de aluat se fac fursecuri).
Se repartizează fructele în formă și se acoperă cu cercurile de aluat (eventual se așază deasupra fursecuri, decorativ). Se ung cu gălbenuș și se coc 20-25 min. în cuptorul încins la 200 °C, până se rumenesc.
Se servesc deserturile calde sau reci, pudrate cu zahăr, eventual alături de frișcă sau înghețată.
Preparare: 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*