Fripturi în sos de piper

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 2 porții
Piure:
• 1 dovleac mic Hokkaido (sau plăcintar) • 4 cartofi
• 2 linguri ulei de măsline • 2 căței de usturoi
• 2 fire rozmarin • sare • piper
Fripturi:
• 400 g file de vițel • sare • piper • 2 linguri ulei • 1 ceapă roșie
• 150 ml vin roșu • 1 lingură boabe de piper verde de la borcan
• 1 lingură unt

Se  taie în două dovleacul și se go­lește de miez. În adâncitura din mijloc se toarnă ulei de măsline și se așază înăuntru cățeii de usturoi decojiți și tocați, un fir de rozmarin, sare și piper. Se așază pe o tavă jumătățile de dovleac și se coc cca 30 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Se decojesc cartofii, se taie cubulețe și se fierb în apă cu sare. Dovleacul copt se pasează cu ulei și usturoi. Se adaugă apoi cartofii și se omogenizează bătând cu telul.
Se sărează și se piperează fripturile pe ambele fețe; se ung cu ulei. Se prăjesc într-o tigaie 3 min. pe fiecare parte. Apoi se așază pe o farfurie preîncălzită, se acoperă cu o cratiță preîncălzită. Între timp se încinge puțin ulei în tigaie și se prăjește ceapa tăiată felii timp de 4 min. Se stinge cu vin, se amestecă și se lasă să fiarbă la foc iute 5 min., până se îngroașă sosul. Se înglobează piperul și untul, se iau de pe foc și se sărează. Fripturile se servesc cu sos de piper și piure de dovleac.
Preparare: 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*