Fripturi de porc cu unt aromat

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Prep.: 35 min.
Pentru untul aromat: • 120 g unt moale • 1 lingură muștar
• 1 linguriță piper măcinat • 1 lingură rondele de ceapă verde
Pentru friptură și garnitura de legume:
• 700 g mușchi file de porc • 1 măr
• 1 morcov • 2 fire țelină verde
• 2  cepe verzi • 1 lingură suc de lămâie
• 2 linguri ulei de  măsline • sare, piper

Într-un castron se amestecă untul cu muștar, piper și ceapă verde tocată. Se înfășoară untul în folie și se rulează; se dă la frigider.
Se spală carnea, se șterge și se bate ușor, se sărează și se piperează. Se ung fripturile cu ulei. Se prăjesc într-o tigaie, cca 5 min. pe ambele fețe. Se așază carnea pe farfurii preîncălzite și se lasă să se odihnească cca 3 min.
Se spală mărul, se taie jumătăți și se curăță de cotor. Se taie mărunt morcovul, țelina și ceapa, se așază într-un castron și se amestecă împreună cu sucul de lămâie și uleiul. Se sărează și se piperează.
Fripturile se servesc cu câte o felie de unt, salată și eventual știuleți de porumb preparați pe grătar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*