Friptură glazurată cu Pommes Duchesse

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•500 g cartofi •4 filéuri de mușchi de porc •1 legătură pătrunjel
•4 căței de usturoi •1/2 legătură ceapă verde
•80 g cașcaval •300 g cremă de brânză de vaci •nucșoară
•200 g morcovi •200 g țelină •200 g praz •5 linguri unt •3 gălbenușuri
•2 linguri smântână •150 ml supă •chimen

Se decojesc cartofii și se ta­ie sferturi. Se fierb în apă cu sare 25 min. Se scurg și se lasă să se răcească. Se unge fundul unei forme de sufleu. Se amestecă 200 g brânză de vaci, usturoi și verdeață tocate și cașcavalul ras. Se adaugă sare, piper și nucșoară.
Morcovii, țelina și prazul se taie fâșii. Se fierb 3 min. în apă cu sare; se scurg. Pentru pommes duchesse, se pasează cartofii. Se înglobează 2 linguri unt, 2 gălbenușuri, sare și nuc­șoa­ră. Se șpriț­ea­ză ro­zete de piureu pe fundul formei și se ung cu gălbe­nu­ș bătut cu smântână.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se pră­jește carnea în ulei, la foc iute. Se scoate, se condimen­tea­ză și se așază pe un platou termo­rezis­tent; se unge cu cremă de brânză și se dă la cuptor 15 min. alături de rozetele de cartofi. În zeama de la fripturi se adaugă supă și se dă în fiert. Se adaugă restul de brânză de vaci și se dă iar în fiert; se adaugă sare, piper, nucșoară și un praf de chimen. Legumele se călesc în unt, se condi­men­tea­­ză și se așază pe farfurii; dea­supra se pun fripturile, pommes duches­se și sos.
Per porție: 825 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*