Friptură de vițel sub crustă crocantă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 kg pulpă de vițel • sare, piper
• 25 g unt
•200 ml supă • 1 chiflă veche de-o zi
• 50 g migdale
• 1 cățel de usturoi • 1 fir rozmarin
• 1 mână pătrunjel verde tocat

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se fasonează carnea: se taie astfel încât să ia naștere o singură felie, groasă. Se pasează pâinea zdrobită cu migdale, usturoi și unt moale; se adaugă pătrunjel tocat, sare și piper. Se sărează și se piperează carnea și se unge cu jumătate din cantitatea de umplutură. Se rulează și se fixează bine, cu scobitori, cleme sau ață.
Se așază friptura într-o tavă și se toarnă supă, se acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu și se dă la cuptor cca 1 oră. Apoi se descoperă, se presară deasupra restul de amestec de migdale, rozmarinul și se stropește cu zeamă din tavă. Se presează crusta și se mai coace fără capac cca 10 minute, să se rumenească.
Preparare: 90 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*