Friptură de vițel în stil portughez

Credit foto: Diana Popescu
Credit foto: Diana Popescu
Credit foto: Diana Popescu

Rețetă propusă și preparată de Diana Popescu

4 porții / Preparare: 90 min.
• 1 kg mușchi de vițel • 1 kg cartofi • 2 cepe medii
• 100 ml ulei de măsline
• unt la temperatura camerei • 6 căței de usturoi
• 5 frunze de dafin • șofran • piper • sare • 120 ml vin alb

Se unge bine carnea de vițel cu unt și se asezonează cu sare, piper, șofran, cățeii de usturoi necurățați, dar zdrobiți, 60 ml de vin alb și frunzele de dafin. Se lasă la marinat aproximativ 2-3 ore.
Se curăță și se spală cartofii. Se curață ceapa și se taie rondele. Se tapetează un vas de copt cu rondelele de ceapă. Peste acestea se așază carnea de vițel și în jurul ei cartofii cărora li se adaugă sare și piper după gust. Se adaugă sosul în care s-a marinat carnea de vițel, restul de vin și se stropește cu uleiul de măsline. Se coace cca 90 min. în cuptorul preîncălzit la 180°C. Din când în când se stropește carnea cu sosul din tavă, astfel încât să rămână zemoasă și să se rumenească frumos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*