Friptură de porc în sos de bere

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 30 min. Fierbere: 2 ore
• 1,2 kg pulpă de porc
• sare, piper • 2–3 linguri unt • 2 cepe • 1 morcov
• 1 bucată țelină • 1/2 fir praz • 2 căței de usturoi
• 1 fir rozmarin • 2 fire maghiran • 1 linguriță chimen
• 200 ml bere neagră • 800 ml supă
• 1 lingură amidon

Pulpa de porc se spală și se șterge. Se crestează apoi car­nea, se sărează și se pi­perează.
Se încinge untul în­tr-o cratiță mare și se pră­­jește bine carnea de jur-îm­prejur.
Se spală și se curăță ceapa, morcovul, țelina și prazul și se taie cu­bulețe, respectiv ron­dele.
Se curăță și se toacă usturoiul. Toate acestea se adaugă la carne și se prăjesc puțin împreună.
Cuptorul se încinge la 200 ºC. Se spală verdeața, se curăță și se adaugă la carne, împreună cu chime­nul.
Se toarnă deasupra berea și supa. Se coc la cuptor, fără capac, timp de cca 1 1/2–2 ore.
Când friptura de porc este gata, și anume când a prins o crustă, se scoate din cuptor și se păs­trea­ză la cald.
Se stre­coară sosul și se încălzește din nou; se adaugă amidon. Se lasă să dea într-un clocot.
Friptura de porc se taie felii și se servește pe farfurii îm­preună cu sosul de bere neagră.
Se or­nează cu ver­dețuri proaspete. Garnitura recomandată sunt găluștele din cartofi sau cartofii la cuptor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*