Friptură de porc cu usturoi

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB8 porții / Prep.: 20 min. Fierbere: 75 min.
• 1,5 kg carne de porc fără os
• sare • piper • 2 legături pătrunjel
• 150 g șuncă • 3 linguri ulei
• 3 căpățâni de usturoi • 300 ml smântână
• 125 ml lapte

Cuptorul se încinge la 200 ºC. Se spală carnea, se șterge, se taie pe lungime pâ­nă la 2 cm și se depliază. Se sărează și se piperează.
Se spală pătrunjelul, se scutură și se toacă. Jumătate de cantitate se repar­ti­zează deasupra cărnii. Se așa­ză  deasupra și șunca, se rulează și se fi­xea­ză cu ață. Se prăjește rulada bine în ulei, de jur-împrejur. Se con­dimen­tea­z­ă și se dă la cuptor cca 75 min., întor­cându-se o singură dată.
Căpățânile de usturoi se pun la cuptor 30-45 min., în func­ție de mărime, până ce se în­moaie. Se scot, se despart că­țeii și se pisează. Se ameste­că împreună cu smântână, lapte și restul de pătrunjel. Se condi­mentează.
Se scoate friptura și se lasă să se răcească; se îndepăr­tea­ză ața, friptura se taie felii și se servește cu crema de usturoi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*