Friptură de porc cu cașcaval

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

10 porții / Preparare: 3 ore
• 2 kg carne de porc (ceafă) • 6 căței de usturoi
• 2 lingurițe sare • ½ linguriță piper
• 2 lingurițe oregano uscat
• 1 lingură muștar • 200 g cașcaval ras

Se curăță carnea și se crestează în mai multe locuri grăsimea de la suprafață. Se amestecă usturoiul pisat cu sare, piper, oregano și
muștar. Se unge carnea cu această compoziție și se tăvălește prin cașcaval ras. Se presează bine și se așază într-o tavă.
Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se stropește carnea cu 2 cești de apă, se acoperă cu folie de aluminiu și se coace cca 2 ore. Apoi se îndepărtează folia și se mai coace friptura cca 30 min.
Se scoate carnea din tavă și se așază pe un fund de lemn acoperit cu folie de plastic tran­s­­parentă; se lasă să se răcească.
Înainte de servire se taie friptura felii subțiri și se servește cu hrean sau cremă de hrean și smântână.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*