Friptură de porc crocantă cu mere

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
• 1,2 kg mușchi de porc 
(de pe spate, cu tot cu șorici)
• 2 linguri ulei de măsline
• 3 mere 
• 3 cepe
• 3 foi de dafin 
• 4 fire cimbru 
• 1 l suc de mere 
• 1 ceașcă supă de vită 
• sare, piper

Se spală carnea, se șterge, se sărează și se piperează pe toate părțile. Se taie felii merele și ceapa. Se crestează șoriciul cu un cuțit ascuțit.
Se încinge uleiul în tigaie și se prăjește carnea 
pe toate fețele. Se așază într‑o tavă și se adaugă ceapa, merele, foile de dafin și cimbrul.
Se toarnă suc de mere și supă, se acoperă vasul cu un capac și se coace friptura cca 2,5 ore în cuptorul preîncălzit la 
160 ºC.
Apoi se scoate ca­pacul și se ridică temperatura la 180 ºC; se 
mai coace 30 min., până se rumenește.
Se scoate și se lasă să se odihnească cca 20 min. pe un tocător de lemn.
Se strecoară sosul și se pune la fiert, ca 
să-și reducă volumul.
Friptura se servește cu mere și ceapă, stropită cu sos.

Preparare: 3 ore 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*