Friptură de iepure la cuptor cu cartofi noi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 g mușchi de iepure fără oase
• 2 linguri ulei de măsline • 2 linguri suc de lămâie
• sare, piper • 1 kg cartofi noi
• 2 cepe roșii • 100 g unt
• 1 fir rozmarin • 1 fir cimbru
• 1 mână pătrunjel tocat, pentru ornat

Se spală carnea, se șterge, se rulează și se leagă cu ață, ca să își păstreze forma la cuptor. Se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie, 1 lin­guriță de sare și 1 linguriță piper măcinat. Se așază carnea într-un castron, se stropește cu marinata și se înfășoară totul în folie transparentă. Se lasă la frigider peste noapte.
Se încinge cuptorul la 190 ºC. Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă cca 10 min.    Se decojește ceapa și se taie felii. Se lasă să se scurgă cartofii, apoi se așază într-o tavă, se amestecă împreună cu ceapa și se presară eventual fulgi de unt. În mijloc se așază muș­chiul de iepure și se stropește cu restul de marinată. Se presară verdețuri. Se coace totul, în cuptorul pregătit, cca 35 min. Se presară pătrunjel proas­păt tocat și se servește fierbinte.
Preparare: cca 70 min.
La marinat: cca 8 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*