Friptură de calamar cu mămăliguță picantă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Lestat Monroe propune o variantă originală și exotică pentru clasica saramură de pește cu mămăliguță

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru fripturile de calamar
• 4 filéuri de calamar • 2 ouă • sare • piper
• făină • pesmet • ulei de măsline
Pentru mămăligă
• 1/4 cană mălai • 1/2 linguriță de sare • 4 căni apă fiartă • 1 ardei chili • 1 linguriță unt
Pentru caviarul de ardei
• 10 roșii cherry • câte 1 ardei roșu și galben • câte 1 lingură coriandru și pătrunjel tocate
• 1 cățel usturoi tocat • 1 linguriță boia
• 1 linguriță cumin • sare și piper, după gust
• ulei de măsline • măsline Kalamati

1 Se sărează și se piperează filéurile de calamar. Se pregătesc trei farfurii cu făină, ouăle bătute și pesmet. Se dau prin făină, ouăle bătute și pesmet și se prăjesc în uleiul încins pe ambele părți până devin rumenii. Atenție: calamarul se pătrunde repede; dacă se prăjește prea tare, se va întări!
2 Se pune apa la fiert pentru mămăligă. Se adaugă sarea. Se toarnă mălaiul treptat, amestecând continuu. Se fierbe până când se obține o consistență moale. Se adaugă untul și ardeiul chili tocat mărunt. Se toarnă într-un pahar cu deschidere largă, reprezentând o porție, și se răstoarnă pe farfurie. Se ornează cu chili tocat mărunt.
3 Pentru caviarul de ardei se taie roșiile cherry jumătăți. Se așază ardeii pe o hârtie de copt și se acoperă cu o folie de aluminiu. Se coc la cuptor 20 min.
4 Se scot ardeii din cuptor, se lasă să se răcească și se pun la congelator 10 min. Se îndepărtează coaja. Se taie fâșii.
5 Într-o tigaie se încing două linguri de ulei de măsline. Se călesc roșiile și coriandrul împreună cu condimentele. Se amestecă cu o lingură din lemn timp de 15 min.
Se adaugă feliile de ardei și pătrunjelul. Se stropește cu ulei de măsline.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*