Frigărui vegetariene

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

• 2 dovlecei • 300 g tofu marinat
• 40 g parmezan ras
Salată: • 250 g roșii cherry
• 1 ceapă • 1 lingură ceapă verde tocată • 1 lingură ulei de măsline
• 2 linguri oțet de mere • 1 praf zahăr
• 5 linguri apă rece
• sare, piper

Se spală dovleceii, se șterg, se taie în două pe lung, apoi în felii groase de 1 cm. Se șterge tofu cu prosop de hârtie și se taie cuburi.
Pe țepușe de lemn se înfig alernativ bucăți de dovlecei și de tofu. Se așază pe farfurii din folie de aluminiu și se frig pe grătar 10–12 min., întorcându-le din când în când. Cu puțin timp înainte de a fi gata se presară cașcaval și se lasă să se topească.
Se prepară salata: se taie felii roșiile spălate și șterse în prealabil, precum și ceapa; se adaugă ceapă verde tocată și se amestecă. Se amestecă uleiul cu oțet, zahăr, apă, sare și piper și se toarnă peste legume; se omogenizează ușor și se servește salata cu frigăruile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*