Frigărui turcești

Credt foto: Paul Cowan/2012/shutterstock.com
Credt foto: Paul Cowan/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 6 porții
• 8 cepe mici • 8 roșii cockteil
• 1 kg carne de berbecuț (pulpă fără os)
• 2 ouă • 1/4 linguriță cimbru tocat
• 2 lingurițe sare cu aromă de usturoi
• sucul de la o ceapă mare • 1/4 linguriță piper alb • 2 linguri ulei de lămâie

Se curăță cepele și roșiile și se taie jumătăți.
Se amestecă într-un castron carnea tocată cu ouăle, cimbru, sare, suc de ceapă; se frământă cu mâinile și, cu mâinile unse cu ulei, se modelează mititei. Aceștia se înfig pe frigărui, alternând cu cepe mici și jumătăți de roșii. Se așază pe grătarul uns și se coc 6 min., întorcându-se continuu.
Preparare: 40 min. La foc: 6 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*