Frigărui saté cu arahide

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 12 bucăți
• 500 g piept de curcan • 2 căței de usturoi
• sucul de la 1 lămâie • 7 linguri sos de soia
• 1 linguriță miere • 50 g arahide curățate
• 1 legătură coriandru • 100 g unt de arahide
• 80 ml vin de orez • 1 linguriță sos picant
• 4 linguri ulei

Se spală carnea, se șterge și se taie în 12 fâșii subțiri și late. Se pisează usturoiul și se amestecă împreună cu suc de lămâie, 3 linguri sos de soia și miere. Se unge carnea cu această compoziție și se lasă la frigider să se marineze cca. 60 minute.
Se toacă arahidele și co­ri­andrul. Se amestecă împre­ună cu untul de arahide, 4 linguri sos de soia, vin de orez și sos picant. Se așază într-un cas­tron. Se lasă să se scurgă carnea și se înfige în țepușe, vălurit.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc frigăruile timp de cca. 4 min. de jur împrejur. Se așază pe un platou și se or­nează cu coriandru. Se ser­vește alături sosul de arahide.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*