Frigărui de vițel cu verdeață

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 5 linguri vin alb sec • 5 linguri ulei de măsline • 1 fir rozmarin
• 2 fire cimbru
• 600 g carne de vițel (pulpă)
• 3 cepe mici
• piper, sare

Se amestecă 1 lingură vin cu 3 linguri ulei. Se adaugă ver­deața tocată. Se taie cuburi carnea și se așază în această marinată; se lasă să se marineze la frigider cca 4 ore.
Bucățile de carne marinată se înfig în țepușe de frigărui și se așază pe grătar – se frig cca 15 min., întorcându-se frecvent și ungându-se cu marinată.
Între timp se curăță ceapa și se taie felii. Se încinge într-o ti­gaie restul de ulei și se prăjește ceapa, la foc moale. Se adaugă restul de vin și se lasă să fiarbă la foc mic.
Se servesc frigăruile cu ceapă și găluște de cartofi (gnocchi) prăjite.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*