Frigărui de pui

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 4 porții
• 3 căței de usturoi • 2 cm ghimbir proaspăt
• 1 portocală • 1 linguriță miere
• 1 lingură sos de soia
• 1 lingură ulei de floarea-soarelui
• 4 piepți de pui
• 200 g ciuperci Champignon • 1 fir praz
• 2 ardei grași roșii • 280 g orez Jasmin

1 Se mixează usturoiul cu ghimbirul ras, suc și coajă de portocală rasă, miere, sos de soia și ulei. Această marinată se toarnă peste cuburile de piept de pui și se adaugă ciupercile; se dau la frigider cel puțin 1 oră.
2 Se taie fâșii de ardei gras și se desprind foile de praz. Pe țepușele de lemn se înfig alternativ bucățele de carne, ardei gras și ciuperci; între aceste bucăți se strecoară frunze de praz. Se prăjesc în tigaie de jur-împrejur 8 min.  Se fierbe orezul conform indicațiilor de pe ambalaj și se servește cu frigărui.

Preparare: 30 min.
La marinat: 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*