Frigărui de pui în stil indonezian

Credit foto: Robyn Mackenzie/2012/shutterstock.com
Credit foto: Robyn Mackenzie/2012/shutterstock.com

Pentru 4 porții:
Se taie fâșii pe lung sau cuburi
800 g filéuri de piept de pui. Se amestecă 1 linguriță curry, 1 vârf de cuțit piper de Cayenne­, sucul de la  2 limette, 1 linguriță ghimbir proaspăt ras, 2 căței de usturoi pisați și 5 linguri ulei.
Se așază carnea în această marinată, se tăvălește și se lasă să se odih­neas­că. Se spală 4 fire de lemon­grass proaspete; se taie sferturi pe lung. Se înfig în ele fâșiile de carne, vălurit (se pot folosi și țepușe simple de bambus). Se încinge grilul cupto­rului. Fri­găruile se condimentea­ză cu sare și se frig pe gril 5 min. Se ornează cu cimbru și optimi de limette.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*