Frigărui de pui cu legume

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g carne de pasăre tocată
• 2 lingurițe curcuma • 2 linguri pesmet • 2 lingurițe apă rece • 2 căței
de usturoi • 1 lingură oregano tocat
• sare, piper • 2 roșii • 2 cepe roșii
• 1 dovlecel • ulei

Se frământă carnea cu pesmet,
curcuma, apă și usturoi tocat; se condimentează cu oregano, sare și piper. Se dă la frigider și se lasă să se marineze 30 min.
Se modelează biluțe (cu diametrul de cca 2,5 cm) din compoziția de carne tocată. Se taie felii roșiile și ceapa. Dovlecelul se taie fâșii subțiri.
Se înmoaie în apă rece 4 țepușe de lemn și se înfig alternativ ingredientele pregătite. Se amestecă restul de usturoi cu ulei și se ung frigăruile pe o parte, folosind pensula. Se așază cu această parte pe grătar și se frig; apoi se mai ung pe o parte și se continuă frigerea. Se frig astfel, de jur-împrejur, timp de cca 15-17 min. Se servesc cu salată de legume și pâine baghetă.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*