Frigărui de curcan în sos de arahide

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru frigărui
•2 căței de usturoi • 2 cepe verzi
•1 linguriță coriandru măcinat
• 2 linguri suc de lămâie
• 1 linguriță zahăr • 1/2 linguriță sare • 3 linguri ulei de
floarea-soarelui •400 g piept de curcan
Pentru sos
• 200 g arahide nesărate
• 1 linguriță zahăr
• 1 lingură ulei de măsline • sucul de la 1 limettă • 1ceapă verde
• 2 linguri smântână

Se amestecă usturoiul pisat cu ceapă tocată, coriandru, zahăr, suc de lămâie, sare și ulei  de floarea-soarelui. Se taie carnea fâșii late de 2 cm și se așază în această marinată; se acoperă cu folie transparentă și se lasă la frigider cel puțin 1 oră.
Pentru sos, se pasează arahidele cu zahăr, ulei de măsline și suc de limette; se adaugă ceapă tocată, smântână, sare și piper. Se înmoaie țepușele de lemn 10 min. în apă rece și se înfig fâșiile de carne, vălurit. Se frig într-o tigaie-gril și se servesc cu sos de arahide și o salată de legume.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*