Frigărui de creveți

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 roșii • 1/2 castravete • 1 cățel de usturoi
• 2 fructe de avocado
• 600 ml supă de pui • 200 ml lapte de cocos
• sucul de la 2 lămâi
• sare, piper • 4 creveți decorticați
• 2 linguri ulei • pătrunjel

Se crestează roșiile și se opăresc cu apă clocotită. Se trec apoi prin jet de apă rece și se decojesc. Roșiile se taie sferturi, se curăță de semințe și pulpa se taie cuburi.
Se decojește castravetele și se taie în două pe lung; se scot sâmburii cu lingura. Se taie cuburi jumătățile de castravete.
Se taie în două fructele de avocado, se golesc de sâmburi și se decojesc. Pulpa se taie cuburi și se pasează cu avocado, supă de pui, lapte de cocos și suc de lămâie.
Se sărează și se piperează după gust. Se spală creveții, se șterg cu prosoape de bucătărie și se în­țeapă fiecare pe o țepușă de lemn.
Se sărează, se piperează și se prăjesc în ulei 1-2 min.
Crema se repartizează în 4 bo­luri și se presară cuburi de roșii și castraveți. Se piperează și se așază pe fiecare bol câte o frigăruie de crevete. Se ornează cu verdeață.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*