Frigărui de ciuperci cu risotto

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București gătește celemai delicioase frigărui cu carne, ficăței și ciuperci pe un pat de orez irezistibil

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 400 g ciuperci champignon • 400 g muşchiuleţ de porc • 200 g ficăţei de pasăre • 1 ardei gras roşu • 1 ceapă
• 50 g unt • 200 g orez pentru risotto, cu bob lung • 3 linguri pastă de tomate • 1 lingură boia dulce  • 1/2 l supă de legume • 3 bucheţele salvie

1 Se curăţă ardeiul şi se taie bucăţele, ceapa se toacă mărunt. Se încălzesc 20 g unt în care se înăbuşă ardeiul şi ceapa. Se adaugă orezul şi se rumeneşte uşor, apoi se adaugă pasta de tomate şi boiaua, se amestecă bine şi se stinge cu bulionul de legume. Se dă într-un clocot, apoi se fierbe acoperit, la foc moderat,  25-30 min.
2 Se curăţă ciupercile, se taie muşchiuleţul şi ficăţeii în bucăţi potrivite pentru frigărui. Se desprind frunzele de salvie de pe tulpină.
3 Se înfig pe frigărui, alternativ, ciuperci, bucăţi de muşchiuleţ, de ficăţei şi frunze de salvie. Se încinge restul de unt şi se prăjesc frigăruile, pe toate părţile, cca 8 min. Se condimentează şi se aranjează pe risottoul dispus pe un platou.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*