Frigărui de cartofi

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Frigărui: • 4 cepe • 16 cartofi mici fierți în coajă • 800 g roșii cherry
• 4 linguri ulei de
măsline • 2 fire rozmarin
Pastă: • 150 g măsline negre fără sâmburi •capere • 2 căței de usturoi • 1 lingură pătrunjel tocat
• 4 linguri ulei de măsline

1  Se prepară pasta: se pa­sează măslinele cu caperele tocate, usturoiul tocat și pătrunjelul. Se toarnă treptat uleiul, se potrivește de sare și piper și se lasă să se marineze.
2  Se taie ceapa sferturi. Pe 8 țepușe se înfig alternativ jumătăți de cartofi și ceapă. Se amestecă uleiul cu frunze de rozmarin, sare și piper. Se unge fiecare frigăruie cu amestecul de ulei și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc frigăruile 15 min. în cuptorul încins la 190 °C. Se întorc des și se ung cu ulei.
3  Se adaugă roșiile în tavă, se ung cu ulei și se coc 8 min. până le crapă pielea. Se servesc cu pastă de măsline.
Preparare: 40 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*