Frigărui de broccoli cu șuncă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 700 g cartofi • 4 morcovi • sare • chimen
• 500 g broccoli • 200 g șuncă (bucată întreagă, nefeliată) • 100 g cașcaval
• 1-2 linguri ulei • 100 ml lapte cald
• ceapă verde

Se curăță cartofii, se spală și se taie cuburi. Se curăță morcovii și se taie bucățele. Se așază într-o oală, cu cartofii și se toarnă apă, ca să îi acopere. Se adaugă sare și chimen și se fierb cca 20 min.
Se despart buchețele mari de broccoli (cât să poată fi înfipte pe țepușă) și se spală sub jet de apă. Se toarnă puțină apă într-o oală, se așază deasupra dispozitivul pentru fiert la aburi (sau o simplă sită, bine fixată) și se așază broccoli. Se acoperă oala cu un capac și se fierbe broccoli la aburi 6 min. Se scot apoi buchețelele și se lasă să se răcească.
Se încinge cuptorul la 185 °C. Se taie șunca în cuburi de mărimea buchețelelor de broccoli. Se rade cașcavalul pe răzătoarea mare. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pe 4 țepușe de lemn se înfig alternativ cuburi de șuncă și buchețele de broccoli.  Se așază pe tavă și se presară cașcaval ras. Se coc cca 7 min., până ce se topește cașcavalul.
Se scurg morcovii și cartofii și se pasează cu laptele și uleiul; se sărează. Piureul se servește în boluri, alături de frigărui, ornat cu rondele de ceapă verde.

Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*