Fondue în stil chinezesc

fondue-chinezescbulina_SB6 porții / Preparare: 45 min. Congelare: 60 min.
Carne & Co: • 600 g file de vită • 1 legătură ceapă verde • 350 g varză chinezească • 300 g mazăre mange tout • 500 g morcovi
• 450 g ciuperci Shiitake • 15 creveți decor­ticați • 150 g tăiței de orez
Supă: • 2,5 l supă • 50 ml sherry sec
Sos de susan: • 2 căței de usturoi • 1 ardei iute • 150 g pastă de susan
• 3 linguri sos alb de soia • 3 linguri suc de limette
Sos de coriandru: • 1 legătură coriandru verde • 2 cm ghimbir • 3 linguri vin de orez
• 3 linguri sos de soia • 75 ml ulei de susan

Se înfășoară carnea de vită în folie și se dă la congelator 60 min. Se taie rondele ceapa verde și se taie fâșii varza chinezească.
Morcovii se taie felii. Se taie pe lung creveții. Se opăresc tăițeii; se lasă să se înmoaie 10 min. Se despachetează carnea din folie și se taie felii subțiri.
Se așază pe un platou, cu creveți, legume și ciuperci. Se așază alături pastele.
Se amestecă supa cu sherry și se încălzește pe reșou. Când este fierbinte, se adaugă în ea ingredientele la alegere și se fierb – fie ținute direct pe țepușă, fie într-o strecurătoare așezată pe vasul care stă pe reșou.
Sos de susan: se amestecă usturoiul și ardeiul tocate, cu 150 g pastă de susan, sos alb de soia și suc de limette.
Sos de coriandru: se curăță și se toacă 1 legătură coriandru verde. Se decojesc și se toacă 2 cm ghimbir. Ambele se amestecă împreună cu 3 linguri vin de orez, 3 linguri sos de soia, 75 ml ulei de susan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*