Foie gras poêlé

credit foto: Burda Romania
credit foto: Burda Romania

Colaboratorul nostru Lestat Monroe propune o delicatesă clasică în bunul stil al legendarului Périgord francez și hiper-gurmand

 

 

 

 

 

 

Ingrediente pt. 1 persoană
• 2 felii foie gras de la rață sau gâscă, după preferințe
• 1 măr •1 pară
•1 lingură zahăr
•1 felie pâine țărănească
• sare, piper, nucșoară

1 Se taie ficatul proaspăt în felii groase de 1,5 cm.
2 Se încinge o tigaie.
3 Se introduc în tigaie feliile de foie gras, se lasă la foc 2 min., se presară deasupra nucșoară (în funcție de preferințe), se reduce focul și se întoarce pe cealaltă parte. Se lasă pe foc 1 min.
4 Când feliile s-au rumenit pe ambele părți, se scurg pe un prosop de hârtie.
5 Se sărează și se piperează după gust. Se servesc pe o felie de pâine țărănescă prăjită
în prealabil.
6 Pentru garnitură, se curăță mărul și para și se taie cuburi. Se repartizează deasupra zahăr pudră și se dau la cuptor 20 min., la 175 ºC. Se servește pe o farfurie întoarsă invers.
Preparare: 10 min. La foc: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*