Focaccia cu eșalote

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 4 porții
• 20 g drojdie
• 500 g făină
• 2 linguri ulei de măsline extravirgin
• 1 lingură de sare de mare
• 10 eșalote
• 2 fire cimbru

Într-un castron se zdrobește cubul de drojdie și se dizolvă în 400 ml apă călduță. Se presară treptat făină și se amestecă fo­lo­sind o lingură de lemn pâ­nă ce ia naștere un aluat omo­­gen. Se acoperă cu un pro­­sop textil curat și se lasă să crească la căldură cca 1 oră.
Se încinge cuptorul la  220 °C. Se împarte aluatul în 4 părți, se așază pe hârtie de copt și se modelează turte plate, care se ung cu ulei de măs­line și se presară cu sare de mare.
Se curăță ceapa, se taie sfer­turi sau optimi și se re­par­tizează peste porțiile de aluat, ca și cimbrul tocat. Se așază pe tăvi și se coc în cuptorul pregătit cca 15 min. Se lasă să se răcească și se servesc.
Preparare: 45 min. Dospit: 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*