Florentini

Credit foto: haraldmuc/2012/shutterstock.com
Credit foto: haraldmuc/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 50 bucăți
• 75 g coajă de portocală glasată și tocată
• 75 g cireșe confiate • 50 g stafide
• 75 g miere • 110 g unt
• 150 ml frișcă • 175 g zahăr
• 200 g migdale rase
• 150 g ciocolată amăruie

1 Se toacă bine coaja de porto­cală glasată, cireșele confiate și stafidele. Se dă în fiert mierea împreună cu 100 g unt, frișcă și zahăr, la foc mijlociu, amestecând.
Se lasă să fiarbă cca 5 min. Se adaugă fulgii de migdale și se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 5 min. Se adaugă apoi fructele pregătite și se înglobează;
se lasă să fiarbă la foc moale încă cca 3 min.
2 Se încinge cuptorul la 200 ºC. Cu ajutorul a 2 lingurițe, se scot porții mici din compoziție și se așază pe tăvi tapetate cu hârtie de copt, distanțate. Se nivelează ușor. Se coc la cuptor cca 12 min. Se scot și se lasă să se răcească pe tavă. Se desprind apoi de hârtia de copt.
3 Ciocolata se toacă și se adaugă 10 g unt; se topesc într-un castron de metal aflat la bain-marie. Pe rând, fursecurile se înfig pe o furculiță și se introduc puțin cu partea de jos în ciocolată. Apoi se scot și se lasă să se usuce glazura (sau se poate folosi o pensulă pentru a unge fundul fursecurilor cu ciocolată). Se păstrează într-o cutie pentru prăjituri, în straturi despărțite de hârtie de copt. Se închide bine cutia.

Preparare: 40 min. La plită: cca 13 min. Coacere: 12 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*