Flan de caramel

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 45 min.
La frigider: 3 ore
• 250 ml lapte • 200 ml frișcă
• 1 linguriță esență de vanilie
• 5 gălbenușuri • 200 g zahăr
• 200 g prune

Se încinge cuptorul la 160 °C. Se dă în clocot laptele cu frișcă și vanilie. Se bat gălbenușurile cu 100 g zahăr până se obține o spumă albă.
Se înglobează în acest amestec 1/3 din cantitatea de compoziție de lapte.
Se toarnă peste restul de com­po­ziție de lapte și se amestecă.
Restul de zahăr se dă în clocot cu 2 linguri de apă; se fierbe până ce se obține un caramel deschis la culoare.
Se lasă să se răcorească puțin. Se repartizează în 4 forme mici de sufleu (Ø 7,5 cm).
Se lasă să se odihnească caramelul în forme, cca 2 min. Se toarnă apoi amestecul de vanilie și se adaugă în forme câteva prune tăiate bucățele.
Se înmoaie un prosop în apă, se stoarce și se întinde pe fundul unei tăvi. Deasupra se așază formele și se toarnă în tavă apă caldă, până la jumătatea înălți­mii formelor.
Se dau la cuptor și se coc 25 min., până se întă­rește crema. Se scot formele din cuptor și se lasă să se răcească.
Se dau la frigider flanurile cca 2 ore. Înainte de servire se desprind flanurile de pe marginile formelor, cu un cuțit ascuțit și se răstoarnă pe far­furii.
Se ornează cu restul de prune și se servesc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*