Flan de broccoli cu vinegretă de trufe

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București prepară un aperiritiv special cu ulei de trufe

Ingrediente pt. 4 porții
• 450 g broccoli • 1 ou • 5 linguri smântână • 1 vârf de cuțit zahăr • unt pentru uns formele • 2 linguri aceto balsamico
• 1 lingură oțet de vin roșu
• 1 linguriță vin alb • 2 linguri ulei de trufe albe • sare, piper

1Se prepară flanurile: se taie rozetele de broccoli. Partea de jos a codiţelor se îndepăr­tea­ză, restul se curăţă de coajă şi se taie în rondele mici. Se pune la fiert 1 l apă cu sare; când fierbe, se adaugă zahărul. Se pun codiţele de broccoli, se lasă 3 min., apoi se adaugă rozetele şi se mai lasă 3 min. Se scot și se lasă să se scurgă.
2Vinegretă: se ames­tecă oţeturile, vinul, sarea şi piperul. Se adaugă uleiul de trufe.
3Se încinge cuptorul la 180°. Se ung 4 forme (Ø 8 cm) cu unt. Broccoli, oul şi smântâna se pasează în mixer, se sărează şi se piperează. Într-un vas termorezistent se toarnă apă până la înălţimea de 3 cm, şi se lasă să fiarbă. Masa de broccoli se așază în forme, se acoperă cu folie, apoi formele se așază în vasul bain-marie; nivelul apei nu trebuie să treacă de jumă­tatea înălţimii formei. Se dă vasul la cuptor şi se lasă 40 min.
4Cu vinegreta se face pe farfurie o „oglin­dă“. Se scot formele din bain-marie, se răstoarnă fiecare flan, şi se aşază pe farfurie. Se serveşte imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*