Fish ‘n’ chips

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 900 g cartofi • sare, piper
• 800 g file de biban
• 200 g făină
• 1 linguriță praf de copt
• 250 ml bere rece sau oțet de mere
• ulei pentru prăjit

1 Se decojesc cartofii, se taie bețișoare și se fierb în apă cu sare cca 5 min. Se scurg. Se spală peștele, se șterge, se taie bucăți, se sărează și se piperează pe ambele fețe.
2 Se amestecă făina cu praf de copt și se adaugă berea. Bucățile de pește se pudrează cu făină și se trec prin acest aluat fluid. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc bucățile de pește pe ambele fețe cca 4 min., până ce devin crocante și aurii. Se scot și se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.
3 Se prăjesc cartofii, apoi se sărează și se servesc cu pește.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*