Filé de porc în crustă de muștar

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 3 porții
•300 g roșii cherry •1/4 legătură rozmarin •1 bulb de fenicul
•2 căței de usturoi •1 ceapă •1 fir praz •2 linguri capere •sare, piper
•1 filé de porc (cca 600 g) •100 ml supă de legume
•4 fire salvie •2 linguri muștar •2 linguri unt •3 linguri pesmet
•2 gălbenușuri

Cuptorul se în­cinge la 200 ˚C. Roșiile se taie ju­mă­tăți. Se spală bul­bul de fenicul, se curăță, se taie sfer­turi, se scoate cotorul și sferturile se taie felii. Se toacă cea­pa și usturoiul. Prazul se taie rondele.
Se ames­tecă prazul cu fenicul, roz­marin, capere, usturoi, ceapă,  roșii, sare și piper. Se așază într-o formă de sufleu unsă. Se taie mușchiul pe 3 niveluri; se sărează, se pipe­rează și se așază peste legume. Se coc la cuptor 25-30 min.
Se amestecă muștarul cu unt, pesmet, ou, gălbenuș și salvie. Spre sfârșitul timpului de coacere, se activează funcția de gril a cuptorului. Mușchiul se unge cu pasta de muștar și se frige 3–4 min. până devine galben-auriu.
Per porție: 400 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*